Waarom heb je backlinks nodig?

Zoals net gezegd geven backlinks authority en scoor je hoger in google. Ze noemen dat ook wel Linkjuice. Om te scoren in Google ben je voor ongeveer 50% afhankelijk van Backlinks. Het is echt 1 van de belangrijkste ranking factors. Daarnaast zijn Seo teksten, alt teksten etc belangrijk voor succes met je website. Onderstaand een overzicht van de score waar de meeste websites  zich in bevinden.

backlinks

Wat zijn dofollow en nofollow backlinks?

Een backlink heeft niet altijd veel waarde. Een goede backlink moet eigenlijk een follow (dofollow) link zijn. Dat zegt de zoekmachines dat deze link ook linkjuice mee geeft naar de website zodat de authority / domein score omhoog gaat. Nofollow links geven in principe geen juice, maar kan soms toch nuttig zijn voor een natuurlijk uitziend backlink profiel of om toch echte bezoekers naar je website te trekken.

.

Hoe bereken je de authority/domein score van je website?

Een domeinscore kun je berekenen door middel van een backlink checker programma. Er zijn er vele betaalde en gratis backlink checkers. Ahref heeft een gratis backlink checker, maar als je meer gegevens wilt dan is het toch tegen betaling.

Op deze link kom je rechtstreeks uit bij ahref https://ahrefs.com/nl/backlink-checker en kun je je score berekenen die ahref gebruikt. Moz gebruikt weer iets andere waardes. De scores worden berekend op een schaal van 1 tot 100 waarbij 1 zeer slecht is en in de 90 uitmuntend en zeldzaam is.  Gemiddeld genomen is een score onder de 20 niet zo best en rond de 60 zeer goed. Websites zoals Google, BBC, Telegraaf etc hebben zo vreselijk veel backlinks en daardoor een hoge domein score. Zij bestaan natuurlijk al jaren en als beginnende website kom je daar niet aan.

 

Zelf je authority/domein score uitrekenen:

Zelf kun je ook wel een redelijke schatting maken als je je backlink profiel bekijkt. In onderstaande tabel zie je dat 1 dofollow backlink je een score van tussen de 0 en de 5 oplevert. 30 dofollow backlinks een score tussen de 6 en de 10 en zo verder. Hierbij moet je wel bij opletten dat het om kwalitatieve en unieke websites backlinks gaat. Dat wil zeggen dat 2 of meer dofollow backlinks van website A naar website B nog altijd als 1 backlink telt. Meerdere backlinks van dezelfde website hebben wel enige waarde, maar om je authority / domein score te verhogen heb je links van verschillende websites nodig. Dus links van websites A, B, C etc naar jouw eigen website.

authority/domein score

5 tips om goede Backlinks te kopen.

Natuurlijk wil je backlinks die meer linkjuice geven, oftewel beter zijn dan anderen. Hieronder een samenvatting van waar een backlink ideaal gezien aan moet voldoen.

  1. Backlinks van een website met hoge authoriteit of domein score hebben de voorkeur. Die geven meer linkjuice door.
  2. Do follow links alhoewel een nofollow link op een veel bezochte pagina toch echt veel website verkeer kan opleveren.
  3. De juiste anchor tekst gebruiken, dus liever voor dit blog de titel van de link backlinks in plaats van klik hier.
  4. Links op relevante websites. Als je website over auto’s gaat dan heeft een link vanaf zwembaden minder waarde omdat zoekmachines zien dat die niet relevant zijn.
  5. Verwacht geen effect binnen een dag. In het blog staat uitgelegd hoe lang het kan duren voordat backlinks effect kunnen hebben.

Hoe lang duurt het voordat backlinks werken?

Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan en globaal genomen kun je onderstaande tabel overnemen. Zoekmachines hebben een soort begrenzer of vertraging en daardoor duurt het even voordat je effecten zie. Vaak zie je de effecten bij de zoekmachine Bing eerder dan bij Google.

Om toch een idee te hebben van enige tijdsduur houden wij deze grafiek aan. De eerste 4 weken na het aanmaken van een backlink zie je weinig effect. Na week 4 een kleine schommeling. Bij week 10 begin je echt wel rangstijgingen te merken in google. Na week 22 en later komt het echte effect. Sommige keywords duren wel tot meer dan een jaar voordat je ze in de top 10 van Google krijgt. Het is met SEO en backlinks vooral werken aan waar je in de toekomst wil staan. Verwacht geen wonderen na een dag.

oelang duurt het voor backlinks werken

Hoe een Backlink kopen of gratis een backlink plaatsen op een startpagina?

Door het gebruik van Startpagina’s kun je backlink profiel uitbreiden. Het is niet aan te raden om je backlinks alleen te laten bestaan uit startpagina’s, maar een deel ervan werkt nog steeds goed. Maar hoe maak je nou een backlink? We gebruiken in dit voorbeeld de website van www.bestestartlink.nl.

Backlink kopen

Bovenin in de menubalk zie je o.a. de opties link toevoegen, alle startpagina’s en eigen startpagina. Als je meteen op link toevoegen klikt dan wil je een link op de homepagina plaatsen en dat kan na invullen van de gegevens enkel tegen betaling. Dat komt omdat er maar 1 homepage is en die meestal de meeste linkjuice doorgeeft naar jouw eigen website.

Goedkope backlink kopen kan door eerst naar een startpagina (subpagina) te gaan en daar een link in te voegen of d.m.v. eerst inloggen en dan linkplaatsten. 

Backlink ruilen

Als je bij alle startpagina’s klikt en dan in het alfabet een pagina uitzoekt en op de uitgekozen pagina link toevoegen kiest dan heb je de optie om dat tegen betaling te doen of door middel van linkruil. Bij linkruil maak je een link aan op een pagina op jouw website of een andere website die dan verwijst naar www.debestestartlink.nl Dan wordt jouw website sterker en de website van debestestartlink. Vaak hebben websites een speciale pagina op de website met als naam vriendenvan of partners. Daar plaatsen ze alle linkjes die voor linkruil bedoeld zijn.

Backlink gratis plaatsen.

Als je bij de menubalk klikt op eigen startpagina dan kun je gratis een eigen startpagina maken op de website van bestestartlink. In het menu klikken op Startpagina’s en dan klikken op nieuwe startpagina. Als je zelf een startpagina aanmaak dan is het aan te raden om minimaal 10 rubrieken aan te maken die qua onderwerp te maken hebben met jouw website. Dus als je website over auto’s gaat kun je bijvoorbeeld auto onderdelen of automerken aanmaken, maar niet ineens onderwerpen over elektrische tandenborstels ofzo. In de lijst kun je dan gratis een link naar je eigen website maken.

stap1 id sharks
stap 2 id sharks backlinks
stap 3 id sharks backlinks

Voorbeelden van startpagina websites waar je backlinks kunt plaatsen door middel van kopen, ruilen of eigen pagina aanmaken.

Wij hebben een klein overzichtje gemaakt met startpagina backlink websites die je kunt gebruiken om links te kopen, ruilen of eigen startpagina aan te maken.

Voorbeelden van blog websites waar je backlinks kunt krijgen tegen betaling door middel van het posten van een blog.

Vaak zijn op deze websites ook links te verkrijgen door een backlink vermelding op een “vrienden van pagina”

Om op onderstaande websites wat te plaatsen dan even een mail naar [email protected]

De goedkoopste backlinks en gratis backlinks. 

De goedkoopste backlinks zijn meestal die op startpagina’s. Het zijn zelfs gratis backlinks als je je eigen pagina’s aanmaakt. Maar dan moet je de tijd die je daar mee bezig bent niet meerekenen. Je kan Identitiy Sharks een mail sturen om een goedkoop startpagina backlink pakket aan te vragen.

Wat zijn interne links en externe links?

Het is goed om te weten wat interne en externe links zijn.

Interne links zijn links van je eigen website naar een eigen website pagina. Bijvoorbeeld op je homepage een link maken naar je contact pagina of een link naar een bepaald product.

Externe links zijn links van jouw website naar een andere website. Of links van andere websites naar jouw websites. De externe links worden dan ook wel backlinks genoemd.

Domain authority websites

Welke kleur heeft een backlink?

In het begin waren in principe alle backlinks rood gekleurd. Dan vallen ze goed op en bezoekers van de website weten dat het een hyperlink naar een andere pagina of website is. Bij Identity Sharks denken we dat de kleur blauw een veel betere keuze is. Na aanwijzingen van onze klanten en onderzoek. Aangezien dat enkel bij mannen al 8 procent kleurenblind is en de meest voorkomende kleur die ze niet kunnen zien rood is en bijna iedereen de kleur blauw wel kan onderscheiden is dat de beste keuze. Zelfs bij verkeerslichten is de bovenste kleur altijd rood. Als dit niet zo was dan zou 12% van de mannen de gekleurde signalen verkeerd begrijpen.

Backlinks op welke manier?

Backlinks gratis plaatsen of aanmaken is enorm tijdrovend en je moet wel weten wat je doet. Vaak is het beter om een budget te reserveren om links te kopen of een bureau zoals identity sharks in te huren om het voor je te regelen. Voor hulp met bijvoorbeeld de waterleidingen bel je ook de loodgieter of hulp met de auto ga je naar een autogarage. Dus waarom niet een mailtje naar [email protected]

 

Identity Sharks helpt je graag om je website vindbaar te maken en de juiste bezoekers te krijgen.

Pin It on Pinterest

Share This