LinkedIn-gebruikers creëren professionele, op CV’s lijkende profielen waarmee andere siteleden meer te weten kunnen komen over hun zakelijke achtergrond, hun expertisegebieden en groepen of organisaties waartoe zij behoren. Nadat gebruikers hun profiel hebben gemaakt, kunnen ze andere gebruikers aan hun netwerk toevoegen.

De profielen bevatten ook opties voor het opnemen van statusupdates waarmee mensen in het netwerk van een gebruiker weten waar ze aan werken en wanneer ze mogelijk op reis zijn, of bieden advies wanneer dat nodig is. Er is ook een functie waarmee niet-aangemelde gebruikers delen van het profiel kunnen bekijken die de gebruiker toelaatbaar acht.

De belangrijkste functies van LinkedIn zijn onder meer:

  • Blijf op de hoogte: doordat mensen zo vaak van baan veranderen, biedt LinkedIn gebruikers de mogelijkheid op de hoogte te blijven van waar de mensen in hun professionele netwerk werken en hoe ze contact met hen kunnen opnemen.

  • Zoeken naar vacatures: met de functie Jobs van LinkedIn kunnen gebruikers duizenden vacatures zoeken, met opties voor het direct op de site invullen van applicaties. De toepassing en het LinkedIn-profiel van de gebruiker worden vervolgens rechtstreeks naar de potentiële werkgever gestuurd.

  • Nieuwe medewerkers inhuren: managers inhuren kan LinkedIn gebruiken om de kandidaat te vinden met een specifieke vaardigheden en noodzakelijke ervaring.

LinkedIn heeft momenteel meer dan 7 miljoen leden in Nederland en 610 miljoen wereldwijd. LinkedIn-leden zijn leidinggevenden van 92% van Fortune 500-bedrijven en 77% van de recruiters zijn lid van LinkedIn.

Waar kun je LinkedIn persoonlijk voor gebruiken?

Wanneer u LinkedIn als een beginner gebruikt, is het gemakkelijk om enkele waardevolle functies over het hoofd te zien die de site voor persoonlijke gebruikers heeft. Eerst moet u een profiel maken. Zie het als je professionele cv.

Van daaruit kunt u blogberichten maken, commentaar op artikelen delen en deelnemen aan groepen. Je kunt zelfs banen doorzoeken of je aanmelden als freelancer.

Met LinkedIn Pulse kun je effectief content (artikelen, blogs) plaatsen die automatisch verschijnen in jouw netwerk. Sterker nog; jouw connecties worden er op verschillende manieren op geattendeerd. (waarschijnlijk komt hier nog een blog uitleg over).

Overweeg ook om collega’s, klanten en collega’s te vragen u te bekrachtigen voor hun vaardigheden. Deze fungeren als een aanbeveling voor potentiële werkgevers. U hebt controle over wat u doet en niet deelt.

Wat is LinkedIn voor bedrijven?

Met LinkedIn voor bedrijven kunt u een bedrijfsprofiel voor uw organisatie maken. Van daaruit kunt u vacatures plaatsen, profielen doorzoeken om meer te weten te komen over potentiële klanten en leveranciers, en meer.

LinkedIn is een groot platform dat zich leent voor marketing, vooral voor B2B-bedrijven. In 2016 werd LinkedIn overgenomen door Microsoft, dat zich al lang op zakelijke gebruikers richt.

Omdat het is gebouwd voor professionals, is LinkedIn een geweldig platform voor het genereren van leads. U kunt potentiële klanten targeten op branche, bedrijf, functie en meer om de mensen te bereiken die het belangrijkst zijn voor uw bedrijf.

Is LinkedIn gratis?

LinkedIn is gratis voor een basislidmaatschap, maar je opties zijn beperkt. Je kunt alleen berichten verzenden naar mensen in je netwerk en je hebt beperkte gegevens over de laatste vijf mensen die je profiel hebben bekeken. Zoekopdrachten zijn beperkt tot 100 resultaten en u kunt geen geavanceerdere zoekopdrachten uitvoeren.

Toch heeft een gratis LinkedIn-lidmaatschap het voordeel dat u wordt opgenomen onder uw professionele collega’s. Met een gratis LinkedIn-account kunt u nog steeds een portfolio maken, mensen toevoegen aan uw professionele netwerk, deelnemen aan groepen en blogberichten schrijven.

Dit is een geweldige manier voor beginners om bekendheid te geven aan een breder professioneel publiek.

Hier ook de link naar Linkedin.

Wat is LinkedIn Premium?

Als u krachtigere functies wilt, moet u upgraden naar LinkedIn Premium. Hiermee kunt u meer zoekresultaten bekijken dan de standaard 100. Het is zelfs mogelijk om meer dan de drie zoekopdrachten op te slaan die zijn toegestaan ​​door het gratis account.

Premium accounts hebben de voorkeur van bedrijven die meerdere profielen willen organiseren vanuit één gecentraliseerd dashboard.

Met een Premium-account kunt u ook iedereen zien die uw profiel de afgelopen 90 dagen heeft bekeken. Een Premium LinkedIn-lid kan ook berichten van andere gebruikers verzenden en ontvangen zonder extra kosten.

Aan de slag met LinkedIn voor beginners.

Aan de slag met LinkedIn is eenvoudig. Ga gewoon naar LinkedIn.com en klik op Nu deelnemen rechtsboven in uw scherm. De site leidt u door het proces van het instellen van uw profiel, het invullen van uw portfolio en ervaring, het toevoegen van mensen die u professioneel kent en het deelnemen aan groepen of het volgen van interesses. Van daaruit kunt u de hele site verkennen.

Lees ook ons blog over Linkedin tips

Pin It on Pinterest

Share This